Ελλάδα

«Κόλαση» με τα ακαθάριστα οικόπεδα: Γέμισαν οι δρόμοι κλαδιά και ξερόχορτα

«Κόλαση» με τα ακαθάριστα οικόπεδα: Γέμισαν οι δρόμοι κλαδιά και ξερόχορτα
Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εξαιτίας του ασφυκτικού πλαισίου των μέτρων για τα ακαθάριστα οικόπεδα, μίλησε ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.

Για την προβληματική εφαρμογή των κυβερνητικών ρυθμίσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα μίλησε την Τετάρτη ο  Γιώργος Παναγόπουλος, δήμαρχος Σαλαμίνας, παρουσιάζοντας την εικόνα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Όπως περιέγραψε οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων - που είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένοι από το κόστος των εργασιών καθαρισμού - αφήνουν τα ξερόχορτα και τα κλαδιά έξω από τα σπίτια τους για να μην πληρώσουν το έξτρα κόστος της μεταφοράς τους στους ειδικούς χώρους που διαθέτει ο Δήμος.

Το εξαιρετικά εύφλεκτο αυτό υλικό «αφήνεται» έτσι σε δρόμους, άλλα οικόπεδα καθώς και στους πρόποδες του δάσους, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως μόνο στη Σαλαμίνα μιλάμε για 10.000 οικόπεδα, με τον δήμαρχο να δηλώνει πως είναι αδύνατο η Αρχή με τις δικές της δυνάμεις να συγκεντρώσει όλο αυτόν τον όγκο εύφλεκτων υλικών κι αυτό ενώ είναι επιφορτισμένη και με τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων.