Ελλάδα

Ξάνθη: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών - Απαραίτητες οι αλυσίδες

Ξάνθη: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών - Απαραίτητες οι αλυσίδες Φωτογραφία: Intime
Σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό προχώρησαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Μετά τον χιονιά ήρθε ο παγετός

Το κεντρικό οδικό δίκτυο, που συνδέει τη Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη είναι επίσης ανοιχτό, ωστόσο έχουν προκληθεί μικροπροβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης-Νικήτης κι ο δρόμος προς την Τρανή Αμμούδα στον Όρμο Παναγιάς.

Μάλιστα, σε πολλά σημεία του δρόμου υπάρχει παγετός, το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Τροχαία, παρά τη βελτίωση του καιρού δεν έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ενώ απαραίτητες είναι για όλους τους οδηγούς οι αντιολισθητικές αλυσίδες.