Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Κλειστά πάρκα λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς - Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

Δήμος Αθηναίων: Κλειστά πάρκα λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς - Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Κλειστά θα είναι τα πάρκα σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στον δήμο Αθηναίων λόγω του ακραίου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής έχουν κλείσει και θα παραμείνουν κλειστά έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου. Ο Δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες από ομάδες προσωπικού του σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου, όπως είναι οι περιοχές του Φιλοπάππου, ο Λυκαβηττός, τα Τουρκοβούνια, τα Ιλίσια κλπ.

Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες του δήμου ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους (όπως π.χ. τον Λυκαβηττό), προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο.