Ελλάδα

Κακοκαιρία: Τι θα γίνει με τα σχολεία - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

Κακοκαιρία: Τι θα γίνει με τα σχολεία - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της κακοκαιρίας που χτυπά την χώρα ήδη από την Κυριακή και θα έχει δυο φάσεις. Τι θα γίνει με σχολεία και τηλεργασία.

Ανακοινώθηκαν οδηγίες από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, καθώς και ενημέρωση για το ενδεχόμενο ν ακλείσουν σχολεία στην Αττική.

Είναι σημαντικό να τηρούνται οι οδηγίες και οι αποφάσεις των αρχών κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους πολίτες.

Ενώ η πρόληψη και ο συντονισμός είναι κρίσιμοι, η συνεχής παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και η έγκαιρη παροχή πληροφοριών στο κοινό είναι εξίσου σημαντικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Βασίλης Κικίλιας: «Επγγελματισμός και σοβαρότητα»

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της κακοκαιρίας, μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενώ ακολούθησε και σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα την επιδείνωση του καιρού και τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου αύριο στις 12 το μεσημέρι όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει- κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τα σχολεία στην χώρα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Δήμοι και περιφέρειες σε όλη τη χώρα είναι σε επαγρύπνηση για τη λειτουργία των σχολείων και την ασφαλή μετακίνηση μαθητών εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενδέχεται να κλείσουν σχολεία και στην Αττική αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα είναι σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός.

Κλειστά σχολεία για 3 μέρες στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.

Kλειστά τα σχολεία των Στροπώνων και της Στενής Ευβοίας

Δεν θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, τα σχολεία των Στροπώνων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και της Στενής (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο) λόγω καιρικών συνθηκών με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά.

Κλειστά σχολεία και στη Παλλήνη λόγω διακοπής ρεύματος

Λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος μετά από ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, για εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή όπου βρίσκονται το 2ο Δημοτικό Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1ο Λύκειο Παλλήνης, δε θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες του Δήμου την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Στις 9:15 τα σχολεία στη Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μια ώρα αργότερα το κουδούνι και στα σχολεία στο Αμύνταιο

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου θα ξεκινήσουν στις 09:15π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική 

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να είναι, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από την 22.00 ώρα αύριο Δευτέρα 29-01-2024 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι αυτό ισχύει εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:

  • να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, καθώς και ικανή ποσότητα καυσίμων,
  • να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν,
  • να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

NETWORK