Ελλάδα

Ένταση έξω από τη Βουλή, αστυνομικοί έριξαν χημικά σε φοιτητές

Ένταση έξω από τη Βουλή, αστυνομικοί έριξαν χημικά σε φοιτητές Φωτογραφία: intime
Ένταση αυτήν την ώρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αστυνομικοί έριξαν χημικά σε φοιτητές.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου είναι σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιώντας ακόμη μία κινητοποίηση ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών παραρτημάτων στη χώρα μας.

Οι φοιτητές απορρίπτουν το νομοσχέδιο καθώς όπως λένε πλήττει το χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τα κτιριακά προβλήματα και τις υποδομές ενώ επισημαίνουν και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι 150 περίπου τμήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ η εξεταστική θα διεξαχθεί με ψηφιακά μέσα όπως αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία οι σύγκλητοι 10 ιδρυμάτων.

foitites456

Στο συλλαλητήριο συμμετεχουν και οι μαθητες αφού θεωρούν αδικία την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Όπως υποστηρίζουν οι πολλοί δίνουν εξετάσεις για να σπουδάσουν και οι λίγοι θα έχουν πρόσβαση σε πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και ζητούν την κατάργηση της ΕΒΕ και της τράπεζας θεμάτων. Την κινητοποιηση στηριζουν και οι εκπαιδευτικοι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι οποίοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 εως 14.00 για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

foitites483

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και άρθρα για το δημόσιο πανεπιστημίο.