Ελλάδα

«Τα ωραία δεν κρατούν πολύ»: Η νέα ανάρτηση Κολυδά για την «τούμπα» του καιρού

«Τα ωραία δεν κρατούν πολύ»: Η νέα ανάρτηση Κολυδά για την «τούμπα» του καιρού
Για την αλλαγή του καιρού από τα δυτικά την Κυριακή μιλά σε νέα ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Η «μίνι άνοιξη» συνεχίζεται κανονικότατα μέχρι και το Σάββατο, με τον καιρό να έρχετα «τούμπα» την Κυριακή.

Όπως σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς, οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, με τον καιρό την Πέμπτη και την Παρασκευή να είναι γενικά αίθριος παρά τις λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο.

Αλλαγή του καιρού θα έχουμε από την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν, παράλληλα, τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.