Ελλάδα

Ρημαγμένοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας: Καρμανιόλα από κακοτεχνίες, λακούβες, σαμαράκια

Ρημαγμένοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας: Καρμανιόλα από κακοτεχνίες, λακούβες, σαμαράκια
Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι οδηγοί οχημάτων αλλά και μοτοσικλετών αφού καθημερινά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τις λακούβες και τις κακοτεχνίες στους κεντρικούς δρόμους καθώς και στα στενά της Αθήνας.

Δεν είναι μόνο οι φθορές στα οχήματα τους όπως στα αμορτισέρ, στους τροχούς των αυτοκινήτων και των ελαστικών, αλλά και ο βαθμός επικινδυνότητας ειδικότερα για τις μηχανές είναι πολύ υψηλός.

«Μου έχει τύχη πολλές φορές καθώς οδηγώ το μηχανάκι να μην προσέξω την λακκούβα και να κινδυνεύσω να πέσω. Εκτός από τους πεζούς και τα αυτοκίνητα πρέπει να προσέχουμε και το δρόμο κάτω αν έχει λακούβες ή σαμαράκια από τις εργασίες ή τις επιδιορθώσεις που γίνονται. Τα σαμαράκια είναι ακόμα πιο επικίνδυνα αφού δεν φαίνονται και το καταλαβαίνεις τελευταία στιγμή», δηλώνει στο Dnews οδηγός δικύκλου.

dromoi383

Από το επιτόπιο φωτορεπορτάζ που πραγματοποίησε το Dnews φαίνεται και αποδεικνύεται η κατάσταση που επικρατεί. Λακούβες, κακοτεχνίες και σαμαράκια από εργασίες, η παλαιότητα της ασφάλτου που εάν βρέξει γίνεται ολισθηρή. Και όλα αυτά σε δρόμους όπως η Πειραιώς, η Σταδίου, η Πέτρου Ράλλη, η Υμηττού, αλλά και στα περισσότερα στενά.

dromoi4783

«Οδηγούσα στην Πέτρου Ράλλη, πήγαινα με την επιτρεπόμενη ταχύτητα όταν ξαφνικά πέφτω σε μία λακκούβα. Κατάλαβα ότι ήταν αρκετά μεγάλη από τον θόρυβο και που αισθάνθηκα στο τιμόνι. Συνέχισα λίγα μέτρα παρακάτω, μου έφευγε το τιμόνι και κατάλαβα πως υπάρχει πρόβλημα. Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και είδα ότι έπαθα λάστιχο. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως αφού από το χτύπημα έπαθε βλάβη και ο τροχός του αυτοκινήτου. Από εκεί που πήγαινα για δουλειά ξαφνικά έδωσα μισό μισθό για να φτιάξω το αυτοκίνητο και για κάτι που δεν ευθύνομαι εγώ», σημειώνει με την σειρά του στο Dnews ο κ. Σπύρος.

dromoi43