Ελλάδα

Έτσι πέρασε στο οργανωμένο έγκλημα ο «πυρήνας»: Κλειδί η γνωριμία με τον «Νονό των Νονών»

Έτσι πέρασε στο οργανωμένο έγκλημα ο «πυρήνας»: Κλειδί η γνωριμία με τον «Νονό των Νονών»
Το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει στη φυλακή έπειτα από τη σύλληψη και την καταδίκη του για δύο πλημμελήματα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Αίσθηση προκάλεσε το Σάββατο η σύλληψη του Χ.Τ. - καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» - καθώς και δύο ΟΥΚάδων και ενός «πορτιέρη» για όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤ, στα 8 χρόνια που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο συλληφθείς έκανε μια σειρά γνωριμιών που τον έκαναν να περάσει από την τρομοκρατία στον σκληρό ποινικό χώρο μετά την αποφυλάκισή του.

Πιο συγκεκριμένα, καταλυτικό ρόλο φέρεται να έπαιξε το γεγονός ότι εξέτισε μέρος τη ποινής του δίπλα σε «βαριά ονόματα» του οργανωμένου εγκλήματος όπως ήταν, μεταξύ άλλων, οι δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος που τότε ήταν έγκλειστοι και αυτοί.

Μάλιστα ο ίδιος ο Στεφανάκος είχε εκφράσει τη στήριξή του στα συλληφθέντα στελέχη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αναφέροντας σε παλιότερη συνέντευξή του το 2018 ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά». Τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης, παράλληλα, εξέφραζαν αντίστοιχα φιλικά συναισθήματα προς αυτόν.