Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κακοκαιρία: Πότε θα χτυπήσει στην Αττική

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κακοκαιρία: Πότε θα χτυπήσει στην Αττική Φωτογραφία: Intime
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες - που θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 9 μποφόρ - και οι ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά, την Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το Σάββατο η ΕΜΥ προειδοποιώντας για σημαντική επιδείνωση την Κυριακή.

Με νεότερη ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς παρουσίασε τα πρόσφατα δεδομένα της ΕΜΥ που μιλούν για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (11-02-24) μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός από την Τρίτη και μετά θα καταστεί άστατος , ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε πολλές βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στην ανατολική χώρα . Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από την Τετάρτη στα 6 με 7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία επανερχόμενη σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Στην περαιτέρω προοπτική από την επόμενη Κυριακή (17/2) και μετά ξαναρχίζουν βροχές από τα δυτικά.
Χειμών γαρ!

{https://www.facebook.com/760859466/videos/254627967586389/}

Πότε χτυπούν τα φαινόμενα την Αττική

Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός, στην Αττική ο καιρός θα επιδεινωθεί από απόψε τα μεσάνυχτα.

«Θα είναι ένα γρήγορο πέρασμα και ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής», όπως διευκρίνισε.

Όπως ανέφερε, τα φαινόμενα ξεκινούν από αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα ενταθούν λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως σε Ήπειρο και βόρειο Ιόνιο.

Στη συνέχεια οι ισχυρές βροχές επεκταθούν στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαία, την Ηλεία, τη Μεσσηνία. Τη Δευτέρα, τέλος, μτα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Σημειώνεται πως χιόνια θα πέσουν σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και πάνω, ενώ πτώση θα σημειώσει κι η θερμοκρασία.