Ελλάδα

«Επίθεση» Κούγια σε Λιάγκα, «τι ανόητος άνθρωπος που είσαι...» - «Δεν θα ξαναψηφίσω ποτέ τον Μητσοτάκη»

«Επίθεση» Κούγια σε Λιάγκα, «τι ανόητος άνθρωπος που είσαι...» - «Δεν θα ξαναψηφίσω ποτέ τον Μητσοτάκη»
Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον γάμο αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο ποινικολόγος ήρθε σε κόντρα με τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος επιχειρούσε να του θέσει κάποιες ερωτήσεις, αποκαλώντας τον «κοκοβιό» και «ανόητο».

«Σε αυτή την περίπτωση έχει συμβεί το αντίθετο από τη φυσιολογική εξέλιξη που προηγείται της ψήφισης ενός νόμου. Η ψήφιση ενός νόμου είναι αναγκαιότητα όταν η κοινωνία έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής, ο οποίος πλειοψηφικά πρέπει να γίνει νόμος.

Εδώ έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Οι βουλευτές, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική πειθαρχία, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν έναν νόμο που η κοινωνία δεν ήθελε ποτέ να γίνει, όπως έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η ψήφιση αυτού του νόμου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη δημοκρατία. Θα είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό, η πλειοψηφία -που κυριαρχεί στη δημοκρατία- θέλει κάτι διαφορετικό.

Η Βουλή, με αρνητικά φωτεινά παραδείγματα ανθρώπους που αποδείχτηκαν ως οι απόλυτοι υποκριτές στην πολιτικής τους διαδρομή, με κορυφαίο τον Άδωνι Γεωργιάδη, αποφάσισε διαφορετικά.

Μόλις τον δω προσωπικά με πολύ έντονο ύφος, το Κουγέικο ύφος όπως συνηθίζουν να λένε, θα του ζητήσω τον λόγο γιατί με παραπλάνησε», τόνισε.

«Αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης είναι όλα προσβλητικά για τον ελληνικό λαό» συνέχισε, με τον Γιώργος Λιάγκα να τον ρωτά γιατί το λέει αυτό, και τον ίδιο να του ζητά να τον αφήσει να ολοκληρώσει.

«Γιατί πρέπει να πετάγεστε σαν τον κοκοβιό;». «Είμαι μικρό ψάρι εγώ, τι να κάνω, εσείς είστε μεγάλο ψάρι», απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας, με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει.

«Ήρθε αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική οικογένεια να προτρέψει την ελληνική οικογένεια αν ένα μέλος της είναι ομοφυλόφιλο, να τον αγκαλιάσει. Ποιος του είπε ότι η ελληνική οικογένεια διαχρονικά, όλους αυτούς τους ομοφυλόφιλους που έχουν κατακτήσεις ξεχωριστές θέσεις στη ζωή μας, δεν τους έχει αγκαλιάσει; Ρώτησε κανείς τον Καπουτζίδη αν τον έχει αγκαλιάσει η οικογένειά του; Τον λάτρευε. Ρώτησε κανείς τον Μπιμπίλα;».

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε «ο κ. Μπιμπίλας χθες είπε ότι έκλαιγε μικρός», με τον Αλέξη Κούγια να απαντά εμφανώς εκνευρισμένος, και να επιχειρεί να φύγει: «Μην πετάγεσαι! Άντε γεια, καλημέρα παιδιά. Χάρηκα πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ακούστε κάτι, μην με διακόψετε ξανά ποτέ. Σταματήστε να μιλήσω».

«Χθες είπε ότι έκλαιγε μικρός. Δεν καταστρέφω την εκπομπή, κάνω ερωτήσεις. Λέτε ότι δεν απέκλεισε κανένας τον Μπιμπίλα. Ο ίδιος είπε στη Βουλή ότι έκλαιγε μικρός», συνέχισε ο Γιώργος Λιάγκας με τον Αλέξη Κούγια να λέει:

«Τι ανόητος άνθρωπος που είσαι. Καλά έκανε. Γιατί με διακόπτεις; Να το κρατήσεις για μετά, είσαι μικρόνους; Τι πετάγεσαι συνέχεια και ουρλιάζεις; Θα φύγω, σας παρακαλώ. Μα, τι κάνεις τώρα; Για ποιον λόγο καταστρέφεις την εκπομπή; Τι νομίζεις ότι κερδίζεις; Εάν έχεις δυνατότητα, κράτησε σημειώσεις, αλλιώς είσαι ακατάλληλος για την εκπομπή σου. Στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας επιβάλλουν να περιμένεις. Δεν κάνουμε διάλογο».

Λίγο πριν το κλείσιμο της σύνδεσης ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε: «Ο Μητσοτάκης θα πληρώσει το νομοσχέδιο πολύ ακριβά στις ευρωεκλογές. Εγώ έχω αριστερές καταβολές. Το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρες γραμμές ήταν το ΚΚΕ.

Όλοι οι άλλοι τα μπέρδεψαν. Είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τον κ. Μητσοτάκη. Αν μπορούσα να αφήσω τη δουλειά μου, θα έκανα ένα κόμμα, ειλικρινά σας το λέω. Εγώ δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ποτέ τον κ. Μητσοτάκη. Και όπως επίσης, είμαι εντελώς απογοητευμένος από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατεξευτέλισε την εκτίμησή μου για αυτόν. Είναι ντροπή αυτό που έκανε για την ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια στον Πολάκη, με τον οποίο έχω τεράστιες διαφορές. Μπράβο στον Πολάκη. Ο κ. Πολάκης έχει αδικήσει τον εαυτό του».