Ελλάδα

Παλαιοχριστιανοί: «Του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο» - Το προφίλ του πατέρα

Παλαιοχριστιανοί: «Του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο» - Το προφίλ του πατέρα Φωτογραφία: glomex
«Όταν μιλούσα με τον πατέρα του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο» αναφέρει η Καλλιόπη Γεωργιάδη, που είναι η νονά του ενός από τα παιδιά του παλαιοχριστιανού.

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη που έχει βαφτίσει την Ξένη, που είναι τώρα 6 ετών, και είναι ένα από τα παιδιά του παλαιοχριστιανού, Μανώλη, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Ant1, σχετικά με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η κ. Γεωργιάδη, η οποία είναι και εκπαιδευτικός, ανέφερε πως τα παιδιά μέχρι και πριν τον κορονοιό πήγαν κανονικά στο σχολείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο παλαιοχριστιανός πατέρας, είχε πει ότι το σχολείο είναι ενα φροντηστήριο διαφθοράς και δε θέλει να τα στείλει.

Η νονά των παιδιών τόνισε: «όταν μιλούσα με τον πατέρα του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο»  

Όταν ερωτήθηκε για το αν γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα παιδιά, η ίδια είπε πως δεν είχε εικόνα για το εσωτερικό της κοινότητας, παρά μόνο για την εξωτερική του όψη.

«Ήμουν στέλεχος της "Χρυσής Αυγής"»

Όσον αφορά στο παρελθόν του πατέρα της οικογένειας, ο ίδιος ο 45χρονος, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι είχε υπάρξει στο παρελθόν μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της καταδικασμένης ως εγκληματική οργάνωση «Χρυσής Αυγής» πριν ακόμα μπει στην Βουλή, ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως το πρώην «δεξί χέρι» του Ηλία Παναγιώταρου.

Πληρωνόταν έως και 1000 ευρώ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο, ονόματι Μανώλης, εργάζεται κανονικά ώς δημόσιος υπάλληλος στο δήμο Ερέτριας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ερέτριας, Νικόλας Γούρνης: «Ενημερώθηκα ότι εργάζεται εδώ και 3 χρόνια στον δήμο μας και αμείβεται κανονικά».

Μάλιστα το ποσό που παίρνει ακόμα και τώρα φτάνει τα 1500 ευρώ, μεικτά.

Εκτός αυτού, κάνει χρήση της τεχνολογίας, αφού δεν παρευρίσκεται αυτοπροσώπος εκεί, αλλά εργάζεται εξ' αποστάσεως μέσω ίντερνετ.

Προηγουμένως δούλευε σε άλλο δήμο αλλά το 2020 πήρε μετάταξη για λόγους υγείας.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», δήλωσε.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», είπε στο ΜΕΓΑ o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.