Ελλάδα

Δηλώνει ψυχικά ασθενής και ζητά πραγματογνωμοσύνη ο «Παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας

Δηλώνει ψυχικά ασθενής και ζητά πραγματογνωμοσύνη ο «Παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας
Ο 45χρονος «Παλαιοχριστιανός» στην ορεινή Κορινθία, που ζει σε λαγούμι, προσκόμισε έγγραφο που τον εμφανίζει να έχει ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, ζητώντας μάλιστα να εξεταστεί από πραγματογνώμονα.

Με τις κατηγορίες της απείθειας και για την παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έστελνε τα παιδιά του σχολείο, διώκεται ο 45χρονος πατέρας από την ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος  «Παλαιοχριστιανός» παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο επικαλείται ψυχικό νόσημα από το 2020 και το οποίο έπρεπε να έχει ανανεωθεί από το 2022 αλλά δεν το έκανε.

Την ίδια ώρα, σε μοναστήρια αλλά και σε σπίτια συγγενών του 45χρονου συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσουν τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή.

Ο ίδιος αρνείται να υποβληθεί σε εξέταση DNA, προκειμένου να ελεγχθούν οι πληροφορίες για αιμομιξία, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνει τη συγκατάθεση του προκειμένου να παρθούν από τις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικά αποτυπώματα.