Ελλάδα

Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν τη χώρα - Πώς θα «κινηθεί» η κακοκαιρία «Δωροθέα»

Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν τη χώρα - Πώς θα «κινηθεί» η κακοκαιρία «Δωροθέα» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Νέα κακοκαιρία με το όνομα «Δωροθέα» από την Ιταλία βρίσκεται προ των πυλών, με καταιγίδες μεγάλης έντασης, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «θα σαρώσει όλη τη χώρα. Θα θυμίσει το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, με ένα γρήγορο μεν πέρασμα, αλλά τοπικά δεν αποκλείεται να έχει ένταση».

Για την Πέμπτη, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας από την περιοχή της νότιας Ιταλίας, θα κινηθεί πιο ανατολικά».

Βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Την Παρασκευή, «η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά, θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από το Αιγαίο», είπε ο κ. Μαρουσάκης, προσθέτοντας ότι ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σάββατο.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

«Η ζώνη καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, που σημαίνει ότι τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από δυνατούς νοτιάδες. Δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα ή ακόμα και μεγάλο όγκο νερού να πέφτει τοπικά σε μεγάλο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που θα αρχίσει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά κυρίως την Παρασκευή, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

{https://www.facebook.com/TeoKolydas/posts/1004518054533573?ref=embed_post}