Ελλάδα

Επίθεση στην Ερμού: Σε κρίσιμη κατάσταση η 22χρονη - Μπαίνει στο χειρουργείο

Επίθεση στην Ερμού: Σε κρίσιμη κατάσταση η 22χρονη - Μπαίνει στο χειρουργείο Φωτογραφία: glomex
Μετά την επίθεση που δέχτηκε η 22χρονη κοπέλα στη συμβολή Ερμού και Φωκίωνος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αιμορραγία.

Εσπευσμένα μπαίνει στο νοσοκομείο η 22χρονη κοπέλα που δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι από έναν Ιρακινό, καθώς πήγαινε στη δουλειά της, στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στη συμβολή Ερμού και Φωκίωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση που δέχτηκε η κοπέλα μπαίνει στο χειρουργείο με τραύματα στον πνεύμονα ενώ φαίνεται να έχει σπασμένο πλευρό και ρήξη διαφράγματος.

Συγκεκριμένα, η τραυματίας διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με αιμορραγία που προκλήθηκε από δυο πολύ βαθιά μεγάλα τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη στο ύψος της καρδιάς.

Δε φαίνεται πάντως να κινδυνεύει η ζωή της, και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης της επίθεσης δεν γνώριζε το θύμα που εργάζεται σε κατάστημα στην Ερμού.

Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης

Οι αστυνομικοί, στις πρώτες συζητήσεις με τον δράστη δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Αρχικά ο Ιρακινός μιλούσε ακατάληπτα, ενώ έπειτα από αρκετή ώρα είπε στους αστυνομικούς ότι η «κοπέλα τον παρακολουθούσε».

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε ψυχιατρικό ιστορικό.

Το χρονικό του συμβάντος

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στις 13.30 το μεσημέρι ενημερώθηκε η αστυνομία ότι άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε γυναίκα στη συμβολή Ερμού και Φωκίωνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης είναι αλλοδαπός, έχει συλληφθεί και η γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας βαθύ τραύμα από τις μαχαιριές του δράστη στην αριστερή ωμοπλάτη.

Μαρτυρίες περαστικών

«Ήταν αλλοδαπός, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι πάει να την ληστέψει γιατί είχε ένα σάκο δίπλα της. Η κοπέλα φώναξε βοήθεια και πέταξε το σάκο. Βλέπω εγώ το μαχαίρι. Αυτός ήταν απαθής και την κοιτούσε δεν ήθελε να φύγει. Κρατούσε το μαχαίρι και κοιτούσε που πήγε. Πηρα αμέσως το 100» τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.

{https://www.youtube.com/watch?v=9FvnZQJwuPk}

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε «Πήγε και στάθηκε μπροστά στην κυρία με τα κουλούρια. Αφησε το μαχαίρι κάτω και περίμενε να τον πιάσουν. Την κοπέλα την έβαλαν μέσα στο μαγαζί για να της δώσουν τις πρωτες βοήθειες».

{https://www.youtube.com/watch?v=__s9a1zlW5A}

{https://www.youtube.com/watch?v=TYA2M6XtlAM}

«Η κοπέλα σπαρταρούσε, την έψαχνε με το μαχαίρι»

Όλα όσα είπε ο πατέρας της 22χρονης