Ελλάδα

Επίθεση στην Ερμού: Τα νεότερα για την 22χρονη Νικολέτα - Την Τρίτη απολογείται ο δράστης που την μαχαίρωσε

Επίθεση στην Ερμού: Τα νεότερα για την 22χρονη Νικολέτα - Την Τρίτη απολογείται ο δράστης που την μαχαίρωσε
Εκτός κινδύνου αλλά με βαριά τραύματα στη ΜΕΘ η 22χρονη από τις μαχαιριές του Ιρακινού στην Ερμού. Την Τρίτη η απολογία του δράστη.

“Τυχερή” μέσα στην ατυχία της στάθηκε η 22χρονη Νικολέτα, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού το μεσημέρι της Παρασκευής (01.03.2024). Κι αυτό, διότι οι γιατροί εκτιμούν πως εκείνο που την έσωσε ήταν το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της και έτσι το μαχαίρι, με το οποίο της επιτέθηκε ο Ιρακινός, επί της Ερμού, την “βρήκε” στην άκρη και δεν πήγε προς τη μεριά της καρδιάς.

Η κατάσταση της υγείας της 22χρονης Νικολέτας

Η 22χρονη Νικολέτα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, καθώς υπέστη ρήξη διαφράγματος και βαριά τραύματα στον πνεύμονα, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή από τους θεράποντες γιατρούς

Την Τρίτη απολογείται ο Ιρακινός που την μαχαίρωσε 

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη 5 Μαρτίου έλαβε ο Ιρακινός που επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 22χρονη κοπέλα στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σε βάρος του 42χρονου δράστη , η εισαγγελία του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους είκοσι τριών (23) εκατοστών και με μήκος λάμας δέκα τριών (13) εκατοστών, το οποίο φέρει ίχνη καστανέρυθρης ουσίας.

Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι στην 22χρονη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ερμού

Από ψυχικά προβλήματα διαπιστώθηκε ότι πάσχει ο 32χρονος Ιρακινός, ο οποίος μαχαίρωσε μια 22χρονη Νικολέτα στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε το θύμα και ισχυρίστηκε πως την πέρασε για πράκτορα που δήθεν τον παρακολουθούσε και της επιτέθηκε. Ο Ιρακινός ανέφερε μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς: «Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε, την μαχαίρωσα για να την αποφύγω».

«Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε, την μαχαίρωσα για να την αποφύγω»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης επιτέθηκε στην 22χρονη, στη συμβολή Ερμού και Φωκίωνος, καθώς εκείνη πήγαινε στη δουλειά της. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχοντας της αισθήσεις της, αφού ο ιρακινός τη μαχαίρωσε δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάχτυλα. Επίσης έχει ένα σπασμένο πλευρό, ρήξη διαφράγματος και τραύματα στον πνεύμονα.

«Ήταν αλλοδαπός, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι πάει να την ληστέψει γιατί είχε ένα σάκο δίπλα της. Η κοπέλα φώναξε βοήθεια και πέταξε το σάκο. Βλέπω εγώ το μαχαίρι. Αυτός ήταν απαθής και την κοιτούσε δεν ήθελε να φύγει. Κρατούσε το μαχαίρι και κοιτούσε που πήγε. Πηρα αμέσως το 100» τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.

{https://www.youtube.com/watch?v=9FvnZQJwuPk}

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε «Πήγε και στάθηκε μπροστά στην κυρία με τα κουλούρια. Αφησε το μαχαίρι κάτω και περίμενε να τον πιάσουν. Την κοπέλα την έβαλαν μέσα στο μαγαζί για να της δώσουν τις πρωτες βοήθειες».