Ελλάδα

Ανοιξιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο, μας τα «χαλάει» από την Τρίτη

Ανοιξιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο, μας τα «χαλάει» από την Τρίτη Φωτογραφία: eurokinissi
Την πρόβλεψή του για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες στη χώρα, δημοσιοποίησε νωρίτερα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι βελτιωμένος ενώ μάλιστα αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή. Παράλληλα για την επόμενη εβδομάδα προβλέπει πως την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Τρίτη, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική.

«Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές το Σαββατοκύριακο, με άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή. Τοπικές βροχές τη Δευτέρα κυρίως στα ΒΔ , ενώ την Τρίτη περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια . Νοτιάδες στα 6 με 7 μποφόρ από βδομάδα με μεταφορά σκόνης από την Αφρική», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

 

{https://twitter.com/KolydasT/status/1766042148506317146}

 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη

Το Σάββατο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι καλός, ωστόσο με πρόκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι και έπειτα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να μη σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια αναμένεται να φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 15 με τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια την Κυριακή, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι αρχικά 4 με 6, από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, με τις συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 βαθμιαία 6 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος την Τρίτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Από το μεσημέρι και έπειτα μάλιστα τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το καιρικό τοπίο θα είναι καλό. Οι καιρικές αυτές συνθήκες και πάλι ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με τους ανέμους να πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

# TAGS