Ελλάδα

Μεσολόγγι: Ζημιές και διακοπή ρεύματος από «χτύπημα» ανεμοστρόβιλου

Μεσολόγγι: Ζημιές και διακοπή ρεύματος από «χτύπημα» ανεμοστρόβιλου Φωτογραφία: eurokinissi
Υλικές ζημιές και διακοπή ρεύματος προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» περιοχή του Μεσολογγίου.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Μαρτίου στο Μεσολόγγι, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανεμοστρόβιλος χτύπησε στην περιοχή του Κοιμητηρίου του Αγίου Λαζάρου.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε πτώσεις δέντρων και στύλων ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ο δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου μάλιστα σε ανακοίνωση ενημερώνει ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, η περιοχή του Μεσολογγίου χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε και εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

«Παρακαλούνται οι δημότες εφόσον εντοπίζουν καταστροφές (πτώσεις δέντρων, καλώδια στο δρόμο, πτώσεις στύλων ή άλλου είδους προβλήματα) που προήλθαν από το έντονο αυτό καιρικό φαινόμενο, να τα αναφέρουν στον τηλεφωνικό αριθμό 2631024730 ώστε να γίνεται άμεσα εκτίμηση και παρέμβαση για την αποκατάστασή τους. Το κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου θα παραμείνει κλειστό σήμερα 12/3/2024», αναφέρει ο δήμος.