Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο «κόκκινο» η ένταση για τις αντιδράσεις κατά του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» - Αντισυγκέντρωση παρά το αστυνομικό «μπλόκο»

Θεσσαλονίκη: Στο «κόκκινο» η ένταση για τις αντιδράσεις κατά του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» - Αντισυγκέντρωση παρά το αστυνομικό «μπλόκο» Φωτογραφία: eurokinissi
Κορυφώνεται η ένταση στη Θεσσαλονίκη με φόντο τις αντιδράσεις ακροδεξιών κύκλων για την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», ακόμη και μετά την απαγόρευση εκ μέρους της αστυνομίας της συγκέντρωσης που είχαν προγραμματίσει έξω από το κινηματογράφο όπου θα προβληθεί.

Την ίδια στιγμή πάντως, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον προκειμένου να διαμαρτυρηθεί κατά των ακραίων πρακτικών που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες στην πόλη.

Έτσι, μεγάλος αριθμός φοιτητών και άλλων πολιτών διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι το ντοκιμαντέρ.

Από την πλευρά τους, αστυνομικοί ενημέρωσαν τους διαδηλωτές πως υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση συγκεντρώσεων σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Ολύμπιον, με τους διαδηλωτές πάντως να αρνούνται να αποχωρήσουν.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθήσουν. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απώθηση των ατόμων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ομάδα πέντε ατόμων που διαδήλωνε κατά του ντοκιμαντέρ έκανε την εμφάνισή της έξω από το Ολύμπιον, με τους αστυνομικούς να τους ζητούν να αποχωρήσουν , σύμφωνα με το thestival.gr.

Τελικά η αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωθέντες προς τον Λευκό Πύργο μέσω της οδού Μητροπόλεως.

{https://www.facebook.com/Thesstoday2/videos/1090813575503986/}

 

Ακροδεξιές αντιδράσεις κατά του ντοκιμαντέρ

Υπενθυμίζεται πως μέλη του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν -σήμερα έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον»- συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της σκηνοθέτιδας Ελίνας Ψύκου, στην οποία απεικονίζεται σταυρωμένη μια ημίγυμνη έγκυος γυναίκα. Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί απόψε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, μετά από το κάλεσμα διαμαρτυρίας ενώ παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την συγκέντρωση των ακροδεξιών ομάδων.

Μάλιστα, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία αρχαίας αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τους οποίους απώθησε η αστυνομία.