Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό
Ο 46χρονος που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ένα ζευγάρι και το παιδί τους στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα, καθώς κατά τη διάρκεια του ατυχήματος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο οδηγός υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει μόνο ένα ποτήρι τσίπουρο μαζί με το γεύμα του και ισχυρίστηκε ότι δεν υπερέβαινε το όριο ταχύτητας. Πρόσθεσε ότι το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα είναι επικίνδυνο.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, υπέστη ελαφρύ τραυματισμό, ενώ το ζευγάρι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η γυναίκα, που ήταν έγκυος στον πέμπτο μήνα, έχασε το έμβρυο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη.

Το δίχρονο παιδί του ζευγαριού έλαβε εξιτήριο και βρίσκεται υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με το πρόσφατο περιστατικό στις 11 Σεπτεμβρίου να είναι η έκτη φορά. Η καθυστέρηση στην αφαίρεση της άδειας οδήγησής του αποδίδεται σε νομικό κενό, το οποίο διορθώθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Μετά την απώλεια του εμβρύου, οι κατηγορίες εναντίον του οδηγού αναβαθμίστηκαν σε κακούργημα για «επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ που προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων» και «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».