Ελλάδα

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πολάκης κατά Γεωργιάδη

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πολάκης κατά Γεωργιάδη Φωτογραφία: eurokinissi
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη για τρίτη συνεδρίαση η δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τη διετία 2013-2014, επι Υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Για δεύτερη διαδοχική δικάσιμο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατέθετε για την υπόθεση ο Παύλος Πολάκης, που όπως υποστήριξε «ανέδειξε την υπόθεση και την οδήγησε στη δικαιοσύνη».

Για ακόμη μια φορά, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγειας, Παύλος Πολάκης μίλησε για τα «23 ρουσφέτια του Αδωνι Γεωργιάδη» και για υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρανόμως προκειμένου να στελεχώσουν το Υπουργικό γραφείο του τότε Υπουργού Υγειας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα, την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του στη δίκη με τον πολιτικό του αντίπαλο, Άδωνι Γεωργιάδη, αίτημα που ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε.

Το απρόοπτο

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό για το χώρο των δικαστηρίων έλαβε χώρα ενώ ήταν σε εξέλιξη η κατάθεση του κ. Πολάκη, όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα του Εφετείου ότι ζητείται γιατρός για περιστατικό που λάμβανε χώρα στον 3ο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Ο κ. Πολάκης αφού έλαβε την άδεια του δικαστηρίου μετέβη στον 3ο όροφο και μαζί με άλλη γιατρό που ήταν εκεί παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες στον δικηγόρο που τις χρειάστηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Απριλίου.

NETWORK