Ελλάδα

Λαύριο: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αντιδήμαρχος Πρασίνου για τη φωτιά

Λαύριο: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αντιδήμαρχος Πρασίνου για τη φωτιά Φωτογραφία: eurokinissi
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Λαυρεωτικής αλλά και ο βοηθός του κατηγορούμενοι για την πρόκληση φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες 12 Μαρτίου, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην περιοχή Φοινικόδασος, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το ΕΠΑΛ της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως και δύο είχαν παραδοθεί αυτοβούλως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία , ενώ ήταν σε εξέλιξη έρευνα για τη σύλληψή τους με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο δήμαρχος διαψεύδει τα περί εμπρηστή αντιδημάρχου

Παρέμβαση σχετικά με την φωτιά έκανε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος διέψευσε την πληροφορία περί εμπρηστή Αντιδημάρχου, εξηγώντας τι έχει συμβεί. Ειδικότερα, ο κ. Λουκάς σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου. Όπως εξήγησε, "συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων" και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.