Ελλάδα

Συγκέντρωση έξω από το εφετείο εν αναμονή της απόφασης: «Το κράτος αθωώνει το τέρας που γεννά»

Συγκέντρωση έξω από το εφετείο εν αναμονή της απόφασης: «Το κράτος αθωώνει το τέρας που γεννά»
Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το Εφετείο ενάντια στην προκλητική πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχο από την κατηγορία της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά της εισαγγελικης αγόρευσης στη δίκη για τη σεξουαλικη κακοποίηση και τη μαστροπεια της 12χρονης από τον Κολωνο. Φορείς και συλλογικότητες δίνουν δυναμικό παρών, διατρανωνοντας την αντίθεσή τους στην πρόταση που ρίχνει στα «μαλακα» τον Ηλία Μίχο και κατακεραυνώνει την 38χρονη μητέρα της ανήλικης, ζητώντας την καταδίκη της για διακεκριμένη μαστροπεια, πορνογραφια και εκβίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων, εξέτασαν το ενδεχόμενο να απέχουν από τις αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγοριας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την επίθεση που δέχονται και οι ίδιοι υπερασπιζόμενοι τους εντολείς τους, ενέργεια που τελικά δεν υλοποίησαν.

efeteio583

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας - Ελένης Νικολού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ρίχνει «στα μαλακά» τον Ηλία Μίχο απαλλάσσοντας τον λόγω αμφιβολιών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού, αλλά και για τη μαστροπεία, στη βαριά μορφή του αδικήματος, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται.

efeteio59