Ελλάδα

Μηνιγγίτιδα: Στο νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε η 42χρονη

Μηνιγγίτιδα: Στο νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε η 42χρονη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε η 42χρονη γυναίκα από την Ηλεία, η οποία διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Αρχικά, η 42χρονη ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά και πήγε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Χθες το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε, καθώς είχε υψηλό πυρετό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.

Αφού υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 42χρονη πάσχει από μηνιγγίτιδα. Τελικά, λόγω της κατάστασής της, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της γυναίκας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος μηνιγγίτιδας, αρμόδια στελέχη της περιφερειακής ενότητας Ηλείας μετέβησαν στο συσκευαστήριο όπου εργάζεται η 42χρονη. Εκεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσαν το προσωπικό, ενώ έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.