Ελλάδα

Σωφρονιστικός έκανε delivery ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Σπύρος Λεβειδιώτης Σπύρος Λεβειδιώτης
Σωφρονιστικός έκανε delivery ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού
Ένας 56χρονος που υπηρετεί στο κέντρο αποθήκης υλικού των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται στα κρατητήρια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς συνελήφθη χθες αργά το βράδυ για ναρκωτικά.

Στις 19 Μαρτίου έγινε ανώνυμο τηλεφώνημα στους Αδιάφθορους για τον εν λόγω σωφρονιστικό ότι εισάγει ναρκωτικά κατόπιν παραγγελιών μέσα από την κεντρική υποθήκη υλικού.

Τον παρακολούθησαν και χθες αργά το βράδυ τον είδαν να σταματάει το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Κορυδαλλού και να συναντιέται με έναν άνδρα ο οποίος του έδωσε ένα αντικείμενο.

Αμέσως πήγε στις φυλακές όπου τα στελέχη της Υπηρεσίας τον έλεγξαν και διαπίστωσαν ότι είχε πάνω μια σακούλα με μικροποσότητες κάνναβης και μία καρτέλα με ηρεμιστικά. Ναρκωτικά και ηρεμιστικά υπήρχαν επίσης στο αυτοκίνητό και στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι πήρε τα ναρκωτικά από τον συγκεκριμένο άνδρα με σκοπό να τα περάσει από την κεντρική αποθήκη υλικού χωρίς όμως να γνωρίζει ποιος θα ήταν ο παραλήπτης. Ενώ ο 43χρονος που του έδωσε τα ναρκωτικά παραδέχθηκε ότι τα έδωσε για να τα εισάγει στις φυλακές.

Το όνομα του 56χρονου σωφρονιστικού έχει εμπλακεί σε δικογραφία με 401 ονόματα που σχηματίστηκε από το Α.Τ. Πάτρας για διακίνηση ναρκωτικών το 2019 ενώ και ο άνδρας με τον οποίο συναντήθηκε χθες το βράδυ έχει απασχολήσει τις αρχές και έχει εκτίσει ποινή σε φυλακές.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη σωφρονιστικού μέσα στον Μάρτιο. Στις 9 του μήνα ένας σωφρονιστικός είχε εντοπιστεί να μεταφέρει κάνναβη και κινητά που ήταν κρυμμένα σε μία κατσαρόλα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη τις  πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024, σωφρονιστικός υπάλληλος, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους, εντός Καταστήματος Κράτησης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, όπου βραδινές ώρες της Κυριακής 24ης Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο εμπλεκόμενος σωφρονιστικός υπάλληλος να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και δισκία, τα οποία ακολούθως προσπάθησε να τα εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Οι ενέργειες των Αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν άμεσες. Aκινητοποίησαν τους εμπλεκομένους και σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και το νόμο για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11,2- γραμμάρια κάνναβης και -53- δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.