Ελλάδα

Ωρωπός: 43χρονος «έκλεβε» ηλικιωμένους υποστηρίζοντας πως του χρωστάνε τα παιδιά τους

Ωρωπός: 43χρονος «έκλεβε» ηλικιωμένους υποστηρίζοντας πως του χρωστάνε τα παιδιά τους Φωτογραφία: eurokinissi
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού 43χρονος που αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους υποστηρίζοντας πως είχε οικονομικές διαφορές με τα παιδιά τους.

Από το Φθινόπωρο και μετά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού είχαν καταγγελίες για τη δράση ενός άνδρα που κυκλοφορούσε με ένα ασημί αυτοκίνητο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και πλησίαζε ηλικιωμένους όπου με το πρόσχημα ότι είχε οικονομικές διαφορές με τα παιδιά τους κατάφερνε να τους αποσπά χρήματα. Οι περιγραφές τριών θυμάτων ήταν πανομοιότυπες και έτσι οι αστυνομικοί κατέληξσν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον ίδιο δράστη ο οποίος δεν δίστασε να σπρώξει και να ρίξει στο έδαφος ένα από τα θύματά του για να πάρει 70 ευρώ.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που είχαν καταγράψει τις κινήσεις του οχήματος τις επίμαχες ώρες και έτσι δεν άργησε να έρθει η ταυτοποίησή του δράστη ο οποίος όπως σημειώνεται θα συνέχιζε τη δραστηριότητά του αν δεν του είχε πάρει η Τροχαία της πινακίδες του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ελέγχου τον Νοέμβριο, γεγονός που τον δυσκόλευε ώστε να φεύγει από το Ζεφύρι όπου έμενε και να πηγαίνει στον Ωρωπό.

Ο 43xρονος είναι γνώριμος των Αρχών καθώς από το 2010 έχει συλληφθεί τρεις φορές για απάτες ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για άλλες περιπτώσεις απατών άλλες έξι φορές.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.