Ελλάδα

Πως έγινε η κινηματογραφική διάρρηξη στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Πως έγινε η κινηματογραφική διάρρηξη στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής - Αποκλειστικές φωτογραφίες
Ήταν ξημερώματα Δευτέρας όταν οι δυο διαρρήκτες φορώντας κουκούλες, χειρουργικές μάσκες και γάντια κατάφεραν να αφαιρέσουν 17 φορητούς υπολογιστές- ολοκαίνουριους- μέσα σε κούτες από το τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Οικογένειας του 7ου ορόφου.

Οι 2 διαρρήκτες εισέβαλαν αρχικά στα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας, στον 5ο όροφο στην οδό Δραγατσανίου, από το μπαλκόνι.

Διέρρηξαν διαμέρισμα Airbnb που γειτνιάζει με τα γραφεία του πέμπτου ορόφου, μπήκαν μέσα παραβίασαν τις πόρτες, ανέβηκαν στον 6ο όροφο και από εκεί με τα πόδια έφτασαν στον 7ο και αφαίρεσαν 17 λαπτοπ τα οποία τοποθέτησαν σε σακίδια πλάτης που φορούσαν.

Χρειάστηκε μάλιστα να κάνουν δυο διαδρομές για να μπορέσουν να τα μεταφέρουν.

rypo_108a0.jpg

ypour_1f3a8.jpg

ypou_d760d.jpg

Στη συνέχεια κατέβηκαν στο ισόγειο και με λοστό έσπασαν τη σιδεριά αποχωρώντας σαν κύριοι. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι γνώριζαν ακριβως πώς να κινηθούν στο χώρο και ήταν καλά ενημερωμένοι.

Από την πρώτη στιγμή έφτασαν τα στελέχη της ασφάλειας στο κτήριο από όπου πήραν καταθέσεις αποτυπώματα και το βιντεοληπτικό υλικό και τους αναζητούν.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι, παρότι πρόκειται για κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία δυο υπουργείων σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, τα μέτρα ασφαλείας αποδεικνύονται ανεπαρκή
Υπάρχει φύλαξη από σεκιούριτι αλλά όχι όλες τις ώρες ωστόσο δεν υπάρχει εικοσιτετράωρη φύλαξη απο την Αστυνομία παρά μόνο περνά ένα περιπολικό ανα τακτά χρονικά διαστήματα από την περιοχή.