Ελλάδα

Ποινή φυλάκισης σε 49χρονο ΑμεΑ για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής

Unsplash Unsplash
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση επέβαλε δικαστήριο σε 49χρονο ΑμεΑ για γενετήσιες πράξεις με 16χρονη, έναντι αμοιβής.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε χρηματική ποινή ενώ αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία, επικαλούμενη κατάθεση της 16χρονης, η κοπέλα, που φιλοξενείτο σε ορφανοτροφείο, εκδιδόταν κατά τις εξόδους της, σε πιάτσες της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

 «Με ρώτησε πόσο ετών είμαι και του είπα 17,5, δηλαδή έναν χρόνο μεγαλύτερη από όσο είμαι» ανέφερε η 16χρονη στην προανακριτική της κατάθεση, που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό των 50 ευρώ που είχαν συμφωνήσει για τη συνεύρεσή τους η16χρονη αντέδρασε. «Για να τον αναγκάσω να πληρώσει πήρα το κινητό του και έτρεξα έξω από το αυτοκίνητο», είπε γαι το περιστατικό που συνέβη πέρυσι τον Ιούνιο. Ένας περαστικός άκουσε φωνές και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι η 16χρονη φαινόταν πιο μεγάλη, ενώ αρνήθηκε όσα του καταλόγισε λέγοντας ότι δεν συνέβη κάτι μεταξύ τους. «Μπροστά στους αστυνομικούς έδωσα τα χρήματα για να μου δώσει πίσω το κινητό», είπε, καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο καθώς έχει ακρωτηριασμένο πόδι και χέρι.

Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει και η υπεράσπισή του, η οποία επικαλέστηκε την ανήλικη κόρη του την οποία μεγαλώνει μόνος του και η οποία τον φροντίζει, όπως είπε.

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα επιδιώκουν το αγοραίο έρωτα, τόσο θα συντηρείται αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενη στην ηλικία της καταγγέλλουσας ενώ ζήτησε να καταδικαστεί ο 49χρονος.