Ελλάδα

Συνελήφθη στη Βάρκιζα ηγετικό μέλος οργάνωσης λαθρεμπορίου πετρελαίου - Πάνω από 21 δισ τα κέρδη!

Συνελήφθη στη Βάρκιζα ηγετικό μέλος οργάνωσης λαθρεμπορίου πετρελαίου - Πάνω από 21 δισ τα κέρδη! Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών και σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Bενεζουέλας εντόπισαν οι αστυνομικοί στη Βάρκιζα.

Ο συλληφθείς έμενε με την οικογένειά του σε πολυτελή βίλα στα Νότια Προάστια, έκανε πλούσια ζωή και χρησιμοποιούσε πανάκριβα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του.

Η οργάνωση στην οποία φέρεται ως ηγετικό μέλος, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, με διάφορα τεχνάσματα.

Προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.