Ελλάδα

Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών- Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών- Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στις 8 Φεβρουαρίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτα άτομα έξω από επιχείρηση στη Βάρης Κορωπίου. Οι δύο άνδρες το έβαλαν στα πόδια με τον έναν να τραβάει όπλο και να πυροβολεί προς το μέρος τους χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι δύο άνδρες που κατάφεραν να διαφύγουν βρίσκονταν κατά την έναρξη του ελέγχου έξω από ένα αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν στο σημείο. Από τον αριθμό κυκλοφορίας και τα έγγραφα που υπήρχαν διαπίστωσαν ότι ήταν ιδιοκτησίας ενός 30χρονου που κατάγεται από την Αλβανία ο οποίος λίγο αργότερα εμφανίστηκε, σαν να μην είχε προηγηθεί τίποτα, για να το πάρει και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όμως αφέθηκε ελεύθερος γιατί τότε δεν είχε προκύψει κάτι σε βάρος του.

Η έρευνα όμως δεν είχε σταματήσει και οι αστυνομικοί συγκεντρώνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής τον ταυτοποίησαν ως δράστη των πυροβολισμών ενώ διαπίστωσαν ότι στις 13 Ιανουαρίου είχε διαπράξει κλοπή στην ίδια εταιρεία με άλλα δύο άτομα.

Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν τον 30χρονο ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο γιατί εκτός του ότι δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά αστυνομικών για να μην συλληφθεί, έχει πυροβολήσει κατά το παρελθόν εναντίον άνδρα χωρίς να τον τραυματίσει και έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών ενώ μετά την αποφυλάκισή του διατάχθηκε απέλασή του γιατί δεν είχε έγγραφα ωστόσο δεν έφυγε ποτέ.

Το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί παρουσία Εισαγγελέα τον συνέλαβαν ενώ στο σπίτι του και σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί βρέθηκαν μία μεταλλική ράβδος αλλά και μία ζακέτα και ένα σκουφί που φορούσε το βράδυ που πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών.

Φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή τόσο στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς όσο και στην κλοπή στην εταιρεία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.