Ελλάδα

Κολωνός: Ισόβια και 41χρόνια κάθειρξη στον Ηλία Μίχο

Κολωνός: Ισόβια και 41χρόνια κάθειρξη στον Ηλία Μίχο
Ισόβια κάθειρξη και πολυετή κάθειρξη που αθροίζει 41 χρόνια, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον Ηλία Μίχο για το βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης.

Ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, που δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, καταδικάστηκε σε ισόβια για το βιασμό της ανήλικης.

Επίσης του επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις, συνολικα 41 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις που καταδικάστηκε και χρηματική ποινή. Η τελική ποινή που θα προκύψει κατόπιν συγχώνευσης, θα ανακοινωθεί σε λίγο από το δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος καταδικασμένος παιδοβιαστής και μαστροπός, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια για την κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, σε 12 χρόνια κάθειρξη για τη μαστροπεία και σε ακόμη 12 για την παιδική πορνογραφια. Τιμωρήθηκε και με 3 έτη φυλάκιση για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Σε 24 χρονια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» και την υποχρέωση καταβολής χρηματικής ποινής, ενώ στην καταδικασθείσα μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι ποινές κυμαίνονται από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη. Ειδικά, για τους αποκαλούμενους «πελάτες» η τιμωρία είναι κάθειρξη που κυμαίνεται από 5 έως 7 χρόνια.

Την ίδια στιγμή η μητέρα της 12χρονης, βγήκε από τη φυλακή.