Ελλάδα

Κολωνός: Ανοίγει ο δρόμος για τα ισόβια- Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε Μίχο και μητέρα

Κολωνός: Ανοίγει ο δρόμος για τα ισόβια- Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε Μίχο και μητέρα
Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο, ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1.

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη». Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας καταδίκασε κατά πλειοψηφία τον Ηλία Μίχο για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση της 12χρονης, μαστροπεία, κατάχρηση της ανήλικης σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφοριακών συστημάτων) και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αντίθετα, αθωώθηκε για την κατηγορία της εμπορίας ανηλίκου.

«Μπλόκο» στα ελαφρυντικά έβαλε η εισαγγελική λειτουργός και στη μητέρα της ανήλικης, με το σκεπτικό ότι η εκβίαση για την οποία καταδικάστηκε είναι σοβαρής ηθικής απαξίας έγκλημα, αλλά και για την παραμέληση που είχε δείξει στο παιδί της.

Η 38χρονη μητέρα αθωώθηκε ομόφωνα για παιδική πορνογραφια και κατά οριακή πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία

Η 38χρονη κρίθηκε ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης και μετά την επιβολή της ποινής της αναμένεται η άμεση αποφυλάκισή της, καθώς έχει ήδη μείνει 18 μήνες στη φυλακή και η ποινή που θα της επιβληθεί μπορεί ήδη να έχει εκτιθεί.

Για τους καταδικασθέντες «πελάτες» της ανήλικης, η κ. Νικολού ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, για όσους τέλεσαν γενετήσιες πραξεις με τη 12χρονη μια φορά και αντίστοιχα, ζήτησε την απόρριψη ελαφρυντικού για όσους διέπραξαν το έγκλημα κατ' εξακολούθηση.

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελεας ζήτησε να απορριφθεί για όλους. Μόνο σ’ έναν καταδικασμένο «πελάτη», ζήτησε να του δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, επειδή είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η διαδικασία συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών. Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελικης λειτουργου, αναμένεται να δευτερολογήσουν οι συνηγόροι των καταδικασθέντων, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για αναγνωριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους εντολείς τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει σε ποιους και αν θα δοθούν ελαφρυντικά που «ανοίγουν» το δρόμο σε χαμηλότερες ποινές.