Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: «Δεν τελείωσε η θερμή εισβολή» - Αφρικανική σκόνη και 30άρια αύριο

Σάκης Αρναούτογλου: «Δεν τελείωσε η θερμή εισβολή» - Αφρικανική σκόνη και 30άρια αύριο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσει αύριο, Τρίτη, όλη την Ελλάδα, ενώ τα θερμόμετρα θα «αγγίξουν»- και ίσως ξεπεράσουν- τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης αύριο δεν θα είναι τόσο έντονη όσο την περασμένη Πέμπτη και θα κρατήσει κάποιες ώρες. Πάντως, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι η θερμή εισβολή δεν τελείωσε, αφού το σαββατοκύριακο θα ανέβει ξανά ο υδράργυρος.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό αύριο, αναμένονται αραιές συννεφιές και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αλλά από το απόγευμα θα αρχίσει να «καθαρίζει» η ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-20, τοπικά τους 30 ίσως και τους 31 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Στη βόρεια Κρήτη το θερμόμετρο ίσως δείξει 29-30 βαθμούς.

Στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα έχει δροσιά και 20-23 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νοτιοανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αύριο θα υπάρχουν λίγες αραιές συννεφιές, ενώ το σκηνικό θα είναι θολό, λόγο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Προς το απόγευμα θα «καθαρίσει» ο καιρός. Το θερμόμετρο θα δείξει 29-30, ίσως και 31 βαθμούς Κελσίου στα πιο βόρεια και βορειοανατολικά του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται λίγες συννεφιές και «αρκετή θολούρα», που θα καθαρίσει μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Από την Τετάρτη πλέον δεν θα υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 4-5 βαθμούς, σε σύγκριση με την Τρίτη, αλλά και πάλι θα είναι πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα δείξει 24-25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στην ενδοχώρα, ενώ και την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια.

«Το Σάββατο προβλέπεται να έρθει πολύ κοντά μας μια νέα θερμή αέρια μάζα, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ξανά η θερμοκρασία», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του για την ΕΡΤ. Έτσι, η θερμοκρασία φτάσει τους 26-27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η θερμοκρασία του νερού στη θάλασσα ακόμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. «Κατά μέσο όρο είναι στους 16-17 και τοπικά 18 βαθμούς», συμπλήρωσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=m6ISYfX94sc}