Ελλάδα

«Καρατομήθηκαν» στους Αγίους Αναργύρους, αλλά υπηρετούν ακόμα στην ΕΛΑΣ

«Καρατομήθηκαν» στους Αγίους Αναργύρους, αλλά υπηρετούν ακόμα στην ΕΛΑΣ
Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ αποκάλυψε την Πέμπτη πως όσοι αστυνομικοί αποπέμφθηκαν χθες λόγω της ολιγωρίας που υπέδειξαν στη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων απασχολούνται πλέον... σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας: Η αδιανόητη απάντησή της για τον φρουρό που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ανέδειξε συστημικά προβλήματα της ΕΛΑΣ και - σύμφωνα με τον υπουργό - αναμένεται να φέρει αλλαγές στη διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών από το Σώμα, «αφού αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Μέχρι τώρα, ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως την Τετάρτη απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι ελέγχονται μεν πειθαρχικά αλλά υπηρετούν κανονικά - απλά όχι στο συγκεκριμένο τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως χθες απομακρύνθηκε ο Διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, καθώς κι η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια κι η οδηγός της επόπτριας - οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας. Παράλληλα απομακρύνθηκε ο σκοπός του ΑΤ αλλά και ο αστυνομικός που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο - ο οποίος συνομιλούσε με το θύμα και είπε την αδιανόητητη ατάκα ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Η αδιανόητη απάντηση για τον καταδικασμένο φρουρό

Η Κωνσταντία Δημογλίδου αναγκάστηκε όμως να απαντήσει και στο για ποιο λόγο καταδισμένος αστυνομικός βρισκόταν στη θέση του φρουρού της σκοπιάς έξω από το ΑΤ.

Σημειώνεται πως σε λίγες ημέρες ο άνδρας αναμένεται να αποπεμφθεί από την ΕΛΑΣ καθώς καταδικάστηκε τελεσίδικα και από τον Άρειο Πάγο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν υπό την επιτήρηση της ΕΛΑΣ και έδινε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου.

Παρόλα αυτά τη Δευτέρα έκανε υπηρεσία στο φυλάκιο, ενώ όπως μας ενήμερωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ «το ποινικό και το πειθαρχικό παρελθόν αυτού του ανθρώπου δεν έχει καμιά σχέση με το περιστατικό».

«Αν εκείνη τη στιγμή που εκτελούσε υπηρεσία έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει έναν άνθρωπο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα μια πειθαρχικής δίκης πριν αυτή ολοκληρωθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον νόμο», είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Από την απάντησή της αντιλαμβανόμαστε πως παρότι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένας αστυνομικός δύναται να χαίρει της εμπιστοσύνης της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και να θεωρείται κατάλληλος για την κρίσιμη θέση του φρουρού σε αστυνομικό τμήμα.