Ελλάδα

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα;» ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής - Το ψυχιατρικό προφίλ του γυναικοκτόνου

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα;» ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής - Το ψυχιατρικό προφίλ του γυναικοκτόνου
Με θηλιά από επιδέσμους αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο γυναικοκτόνος της Κυριακής που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Αττικόν. Ξεσπά ο πατέρας της άτυχης Κυριακής για το θέατρο του δολοφόνου της κόρης του.

Με τις γάζες που φορούσε στο κεφάλι του, από τα τραύματα που είχε προκαλέσει στον εαυτό του αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε μπροστά από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων, προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής.

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον δολοφόνο να επιχειρεί να αυτοκτονήσει μέσα στην τουαλέτα του κελιού του που βρίσκεται στην πέμπτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι φύλακες τον εντόπισαν στις 12 και 25.

Χρησιμοποίησε τις γάζες για να κάνει κακό στον εαυτό του

Ο 39χρονος χρησιμοποίησε τις γάζες που είχε στο κεφάλι του προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του στην τουαλέτα του κελιού του. Η απόπειρα του δράστη έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι «ο κρατούμενος είχε τοποθετηθεί στην Ε’ πτέρυγα και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του κάθε 20 λεπτά. Περί ώρα 00:25, εντοπίστηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση». Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επί 30 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε στηρίξει σε βίδα. Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού», ανέφερε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού.

Μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή 

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται στην εντατική. «Χθες εφημέρευε το Αττικό νοσοκομείο, 1 η ώρα τα μεσάνυχτα ήρθε ο 39χρονος φερόμενος ως δολοφόνος, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μεγάλη μάχη να τον σώσουν, να τον παραδώσουν υγιή στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα ζήσει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και ο 39χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δημιουργήθηκαν προβλήματα στον οργανισμό του και σε ποιο βαθμό.

Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής για τον 39χρονο γυναικοκτόνο και την απόπειρα αυτοκτονίας

Ο πατέρας της Κυριακής υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος της κόρης του συνεχίζει να παίζει θέατρο. «Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του. Με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του», είπε.

 «Ζω τον χειρότερο εφιάλτη, μιλήστε, σωθείτε»

Σε δηλώσεις του στο STAR ο χαροκαμένος πατέρας στέλνει μήνυμα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μην φοβηθούν και να ξεφύγουν από τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βιώνουν. Να σταθούν στα πόδια τους και να αναζητήσουν βοήθεια. Να μιλήσουν για τον εφιάλτη που ζουν και να ενημερώσουν την οικογένειά τους για να τις στηρίξει.

«Αυτό που μου έχει συμβεί είναι το χειρότερο που μπορεί να τύχει στον γονιό που καλείται να θάψει το παιδάκι του μετά από τόσες θυσίες που έκανα να το μεγαλώσω και να το φτάσω στην ηλικία των 28 ετών. Ζω τον χειρότερο εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Βασανίστηκα και παιδεύτηκα να μεγαλώσω και τα δύο κορίτσια μου από την ηλικία των 5 και των 6 ετών η καθεμιά τους. Μόνος μου και να τα αποδώσω στην κοινωνία χρήσιμους ανθρώπους και ξαφνικά ήρθε ο δολοφόνος και μου σκότωσε την Κυριακή μου», λέει ο πατέρας της.

Μάλιστα, στο μήνυμά του προσθέτει: «Ξαναλέω και ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν. Μιλήστε. Μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν! Η κορούλα μου δεν θα γυρίσει πίσω αλλά μπορούν να σωθούν άλλα κορίτσια».

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων της φυλακής

Ο 39χρονος εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Και οι δύο έκριναν ότι δεν χρειαζόταν να γίνει άμεσα η μεταγωγή του στο Ψυχιατρείο των φυλακών. Ο ένας ψυχίατρος έκανε λόγο για χειριστικό άτομο ενώ ο δεύτερος συμπέρανε ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Όπως αποκαλύπτει το Star, στη γνωμάτευσή του ο ψυχίατρος αναφέρει ότι ήταν ήρεμος, συνεργάσιμος αλλά με επιλεκτική αμνησία καθώς δε θυμάται -όπως υποστηρίζει- τι συνέβη.

"Επιλεκτική αμνησία, χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό"

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν το Mega, η έκθεση από την εξέταση της 5ης Απριλίου (ημέρα Παρασκευή) αναφέρει: "Ασθενής 39 ετών ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο)". "Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού".

Η έκθεση της 6ης Απριλίου (ημέρα Σάββατο) αναφέρει: "Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης".