Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο γυναικοκτόνος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Άγιοι Ανάργυροι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο γυναικοκτόνος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας
Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος νοσηλευέται ο 39χρονος γυναικοκτόνος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στις φυλακές Κορυδαλλού: «Μάχη για τη ζωή του» δίνουν οι γιατροί στο Αττικό Νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στις φυλακές του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον εντόπισαν στη μία μετά τα μεσάνυχτα στο πάτωμα του θαλάμου, όπου κρατείται.

Στο λαιμό του έφερε σημάδια που παρέπεμπαν σε αυτοχειρία, ενώ φαίνεται πως για την απόπειρα χρησιμοποίησε τις γάζες που του είχαν βάλει οι γιατροί για τον αυτοτραυματισμό του.

Σημειώνεται ότι αμέσως έγιναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και στην συνέχεια στο Αττικό Νοσοκομείο όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο 39χρονος γυναικοκτόνος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένος από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά - μιλώντας στο ΣΚΑΙ - οι γιατροί δίνουν μάχη να κρατηθεί στη ζωή «προκειμένου να επιστρέψει στη φυλακή, εκεί όπου ανήκει - κι όχι σε ψυχιατρικό νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται πως στην απολογία του είχε ισχυριστεί πως δεν θυμάται να της έκανε κακό. «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», είχε σημειώσει επικαλούμενος ψυχική αστάθεια και χρόνια σοβαρά ψυχικά νοσήματα.

Μάλιστα οι συνήγοροί του είχαν καταθέσει και υπόμνημα κάνοντας λόγο για επτά νοσηλείες τα τελευταία δέκα χρόνια. Με βάση τους ισχυρισμούς του, η υπεράσπιση ζητάει να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός.