Ελλάδα

Ηλιούπολη: Τα κινητά μητέρας και γιου εξετάζουν οι αρχές - Το χρονικό της τραγωδίας

Ηλιούπολη: Τα κινητά μητέρας και γιου εξετάζουν οι αρχές - Το χρονικό της τραγωδίας Φωτογραφία: INTIME
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια για το φονικό που διαπράχθηκε στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του MEGA για την τραγωδία στην Ηλιούπολη, o 36χρονος γιος έκανε χρήση αναβολικών ουσιών για ενδυνάμωση του σώματος, κάτι που όπως αναφέρθηκε πιθανότατα να είχε επίπτωση στην συμπεριφορά του.

Οι περίοικοι μιλούν για εντάσεις μεταξύ μάνας και γιου, ενώ και οι δύο δούλευαν με τηλεργασία.

Τα σκισμένα ρούχα που βρέθηκαν σύμφωνα με το MEGA, παραπέμπουν σε ψυχικό νόσημα. Εξετάζονται από τις αρχές τα κινητά τηλέφωνα μητέρας και γιου, αλλά και δείγμα από τα χέρια του γιου για να δουν αν έχει πυροβολήσει εκείνος. Δεν έχει βρεθεί μέχρι ώρα σημείωμα αυτοκτονίας.

Σημειώνεται επίσης πως το τραύμα της μάνας ήταν πολύ σοβαρό και παραμορφωτικό και ακριβώς για αυτό είχε ξεκινήσει η σήψη. Ο 36χρονος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν κλειστός χαρακτήρας.

Να σημειωθεί ότι το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε σε άλλο σημείο από εκείνα όπου εντοπίστηκαν η μητέρα και ο γιος, οδηγώντας τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας αφότου δολοφόνησε την μητέρα του και έβαλε τέλος στη ζωή του άφησε την καραμπίνα και είτε έκανε κάποια βήματα ή σκόνταψε και έφτασε στο κρεβάτι.

Σχετικά με την πίσω πόρτα του σπιτιού η οποία βρέθηκε ανοιχτή, δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, επομένως δεν προκύπτει στοιχείο που να «δείχνει» ληστεία, όπως και το γεγονός ότι στο σπίτι βρέθηκαν χρήματα.

Σκότωσε τη μητέρα του και περιφερόταν για ώρες στο σπίτι πριν αυτοκτονήσει

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο θάνατος της 63χρονης ήταν ακαριαίος ενώ ο γιος τραυματίστηκε σοβαρά όταν αυτοπυροβολήθηκε έχοντας στραμμένη την κάνη στο μάγουλο και περπάτησε κάποια βήματα μέχρι να βρεθεί νεκρός σε κρεβάτι του σπιτιού. Για το λόγο αυτό βρέθηκε σε άλλο σημείο η καραμπίνα.

Από τα λεγόμενα του ιατροδικαστή προκύπτει ότι ο 36χρονος γιος βρέθηκε σε ακαμψία, που σημαίνει ότι πέθανε λίγες ώρες πριν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς. Αντίθετα η μητέρα του εκτιμάται ότι ξεψύχησε πιθανόν έως και τουλάχιστον τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο 36χρονος να σκότωσε τη μητέρα του, περιφερόταν για τουλάχιστον μια μέρα στο διαμέρισμα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Βάσει αυτού του σεναρίου ο 36χρονος έμεινε ολομόναχος στο διαμέρισμα με την νεκρή μητέρα στο διπλανό δωμάτιο χωρίς να επικοινωνήσει με κανέναν.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης της καραμπίνας που βρέθηκε, αλλά και την ανάλυση του δείγματος που ελήφθη από τα χέρια του 36χρονου, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας, κάτι που θα επιβεβαιώσει αν όντως πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Γειτόνισσα της γυναίκας και του γιου της, ήταν εκείνη που κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου την αστυνομία για μία πολύ δυσάρεστη οσμή που προερχόταν από το σπίτι, ενώ ειδοποίησε και κλειδαρά για να ανοίξουν το διαμέρισμα.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα είδαν το αποτρόπαιο θέαμα. Την γυναίκα, νεκρή σε μία καρέκλα με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και τον γιο της, πάνω στο κρεβάτι της μητέρας του, με τραύμα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάγουλο, ενώ σε άλλο δωμάτιο βρέθηκε η καραμπίνα.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας της οικογένειας είχε πεθάνει το 2019, ενώ στο ισόγειο έμενε η μητέρα της 63χρονης, που δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Η γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αγαπητή στην γειτονιά, καθώς είχε ένα ψιλικατζίδικο, μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν ζει πλέον.