Ελλάδα

Γαύδος: Ο αντιδήμαρχος με τον διπλό ρόλο - Είναι και υπάλληλος καθαριότητας

Γαύδος: Ο αντιδήμαρχος με τον διπλό ρόλο - Είναι και υπάλληλος καθαριότητας Φωτογραφία: ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ
Ο Μιχάλης Λαμπάκης είναι αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Γαύδου, αλλά οδηγεί και το απορριμματοφόρο.

Όταν έγινε αντιδήμαρχος Γαύδου, ο Μιχάλης Λαμπάκης έβγαλε επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Ήξερε ότι θα το χρειαστεί προκειμένου να οδηγεί απορριμματοφόρο. Γιατί παράλληλα με το αξίωμά του, εργάζεται ως υπάλληλος στην καθαριότητα.

«Δεν έχουμε προσωπικό, δεν είμαστε πολλοί μόνιμοι κάτοικοι οχτώ μήνες τον χρόνο, οπότε αναγκαστικά δουλεύουμε εμείς. Το καλοκαίρι γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα, δεν φτάνουμε μόνο εμείς», δήλωσε στην ΕΡΤ3, περιγράφοντας την κατάσταση.

Ο δήμος Γαύδου συνήθως κάνει δίμηνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας την καλοκαιρινή περίοδο, σημείωσε. Ωστόσο, τόνισε, υπάρχει πρόβλημα σε μόνιμο προσωπικό, για παράδειγμα δεν υπάρχει επαγγελματίας οδηγός.

«Αναγκάζομαι να το κάνω εγώ, έβγαλα επαγγελματικό δίπλωμα, για να οδηγώ το απορριμματοφόρο», εξήγησε. «Αυτή τη στιγμή είναι άλλοι δύο αντιδήμαρχοι και είναι πιο εύκολα τα πράγματα σε σύγκριση με την προηγούμενη τετραετία που ήμουν μόνος μου», συμπλήρωσε χαμογελαστός, αλλά τόνισε ότι αργά ή γρήγορα πρέπει να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι.

«Όταν αναλάβαμε δημοτική αρχή, δεν υπήρχαν ούτε απορριμματοφόρα. Ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω το επαγγελματικό δίπλωμα και να δουλεύω καθημερινά, χειμώνα- καλοκαίρι, πάνω από 5-6 ώρες στην καθαριότητα του νησιού για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Όσο για το τι γίνεται με τα απορρίμματα της Γαύδου, εξήγησε ότι τα σκουπίδια μεταφέρονται στα Σφακιά και η ανακύκλωση στα Χανιά. Εκείνος βάζει απορριμματοφόρο στο καραβάκι και στην άλλη πλευρά το παραλαμβάνει κάποιος, χάρη στην αρμονική συνεργασία που υπάρχει με τον δήμο Σφακίων.