Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στο εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Οι «ηγέτες», ο μάνατζερ τράπερ και ο Ρουμάνος

Eurokinissi Eurokinissi
Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με επιθέσεις σχετιζόμενες με την οπαδική βία.

Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη οργανωμένων οπαδών που αποτελούν εδώ και χρόνια τον σκληρό πυρήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα από τα ηγετικά μέλη συνδέσμου, έναν μάνατζερ τράπερ το όνομά του οποίου είχε εμπλακεί στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στου Ρέντη και ένας νεαρός που έχει το παρατσούκλι «Ρουμάνος».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια και ναρκωτικά.

Μία από τις έρευνες είχε επεισοδιακή κατάληξη. Αστυνομικοί πήγαν στη Νίκαια ώστε να συλλάβουν έναν 22χρονο ο οποίος ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχαν προσαχθεί το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου μετά τη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Στο σπίτι είχε κάμερες και φαίνεται ότι αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους καθώς με το που δήλωσαν την ιδιότητά τους στην είσοδο, εκείνος άνοιξε την πόρτα και με ένα γκλοπ χτύπησε στο κεφάλι έναν αστυνομικό.

Αμέσως μετά κλείδωσε την πόρτα και επιχείρησε να φύγει από άλλη έξοδο ωστόσο άλλος αστυνομικός κινήθηκε προς τα εκεί. Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα και τον συνέλαβαν ενώ μετά από αρκετή ώρα έρευνας που έγινε παρουσία εισαγγελέα βρήκαν το γκλοπ της επίθεσης.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε το χτύπημα μεταφέρθηκε στο 401 για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο 22χρονος είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι νόμιζε πως οι αστυνομικοί ήταν ληστές και γι αυτό επιτέθηκε.