Ελλάδα

Μητσοτάκης για Πετρούνια: «Σε ευχαριστούμε Λευτέρη»

Μητσοτάκης για Πετρούνια: «Σε ευχαριστούμε Λευτέρη» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 7ο χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με ένα μήνυμά του στο Χ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρίμινι και σήκωσε ξανά τη γαλανόλευκη ψηλά! Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!» έγραψε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1783928920313655667}

Ο θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια

Νωρίτερα ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους κατέκτησε το 7ο χρυσό του μετάλλιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση γράφοντας ιστορία στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Ο 33χρονος Ολυμπιονίκης εκτέλεσε τελευταίος το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων και συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας 6,300, βαθμός εκτέλεσης 8,700) και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για έβδομη φορά.

Έτσι έγινε ο μοναδικός στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης γυμναστικής- από το 1955- που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Με την νίκη του αυτή ο Λευτέρης Πετρούνιας έστειλε ένα μήνυμα για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι καθώς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι είναι ο πρώτος και μοναδικός επίσημος αγώνας του φέτος πριν από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.