Παιχνίδια Εξουσίας

Στο δικό του κόσμο ο πρωθυπουργός

Στο δικό του κόσμο ο πρωθυπουργός
Επιστροφή στο succes story, στην παροχολογία, αλλά και μέτρα που χειροτερεύουν τη θέση των λαϊκών στρωμάτων.

Μια ειδυλλιακή κατάσταση για την χώρα και τους πολίτες της παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Αγνοώντας πλήρως το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, επέστρεψε στην εποχή του... succes story, αποδεικνύοντας ότι η αλαζονεία που προσπάθησε να πείσει ότι δεν υπάρχει είναι παρούσα και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής!

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει ότι δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση για την οποία κατηγορείται η κυβέρνησή του από τη φιλελεύθερη πλευρά και το ακραίο κέντρο, με ένα «κρεσέντο» παροχολογίας, με μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πάμπολλες φορές, όπως πχ οι αυξήσεις στους συνταξιούχους που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση ούτε τον πραγματικό πληθωρισμό, καθώς οι συγκεκριμένες ηλικεςς ξοδεύουν πρωτίστως για τρόφιμα και φάρμακα, τα δυο δηλαδή είδη που αυξήθηκαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Παράλληλα, επιχείρησε να μεταφέρει στις πλάτες των πολιτών δαπάνες που έως τώρα είχε το κράτος, πχ οι αποζημειώσεις από τις φυσικές καταστροφές, προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αποφεύγοντας δε να αναφερθεί έστω και στοιχειωδώς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να συνέβη στη χώρα το «οικονομικό θαύμα» που περιέγραψε και η ΝΔ να έλαβε στις ευρωεκλογές τις λιγότερες σε αριθμό ψήφους που έχει λάβει στην 50ετή ιστορία της!

Η δε απουσία αντιπολίτευσης δεν θα κρατήσει για πάντα, ιδίως εάν ο πρωθυπουργός συνεχίσει να ζει σε ένα δικό του κόσμο, πολύ μακριά από την πραγματικότητα που βρίσκεται η χώρα και μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών της!

NETWORK