Ελλάδα

Χειροπέδες σε 42χρονο για εμπόριο θανατηφόρων αναβολικών και παράνομων φαρμάκων

Χειροπέδες σε 42χρονο για εμπόριο θανατηφόρων αναβολικών και παράνομων φαρμάκων Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ένας 42χρονος Έλληνας συνελήφθη για κατοχή και διάθεση στην αγορά πλήθους επικίνδυνων αναβολικών ουσιών και παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο 42χρονος, συνελήφθη έπειτα από έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς διατηρούσε επιχείρηση, η οποία -μεταξύ άλλων- δραστηριοποιείται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο συμπληρωμάτων υγιεινής διατροφής, και να κατέχει πλήθος σκευασμάτων που περιείχαν δισκία αλλά και φιαλίδια με υγρό.

Στη συνέχεια, ο 42χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, όπου και συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παράνομα και επικίνδυνα σκευάσματα -στην πλειονότητα τους- με δραστικές ουσίες αναβολικών ουσιών.

Τι κατάσχεσε η αστυνομία

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία, επαγγελματικό χώρο, όχημα αλλά και από την κατοχή του -μεταξύ άλλων- ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.700 δισκία, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά,
  • 187 δισκία συμπληρώματος διατροφής, το οποίο σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. θεωρείται επικίνδυνο σκεύασμα καθώς έχουν σημειωθεί ακόμη και θάνατοι από την κατανάλωσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • 120 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, χωρίς σχετική άδεια,
  • 60 φιαλίδια, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά,
  • 4 συσκευασίες ενέσιμου διαλύματος, άνευ ταινίας γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.,
  • 1.240 ευρώ και
  • 1 μαχαίρι και 1 κινητό.

Τα κατασχεμένα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για εξέταση και φύλαξη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού, επιβλαβών φαρμάκων και όπλων, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.