Ελλάδα

ΕΣΗΕΑ για σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ: H καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη

ΕΣΗΕΑ για σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ: H καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Σύσταση στα ΜΜΕ να αποφεύγουν την υπερπροβολή των λεπτομερειών ανάλογων υποθέσεων για την προστασία των θυμάτων κάνει η ΕΣΗΕΑ.

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

«Η είδηση της σύλληψης δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του, η οποία είναι συνάδελφός μας, μας λυπεί αφάνταστα και η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συνέχισε αναφέροντας πως τόσο η Ένωση όσο και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχουν έγκαιρα εστιάσει στο φαινόμενο μέσα από τη δράση «Σπάσε τη σιωπή». «Δυστυχώς, η έμφυλη βία δείχνει να εκλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και γι’ αυτό η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη». Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατέληξε με την στήριξη στη συνάδελφο δημοσιογράφο λέγοντας πως «στηρίζουμε τη συνάδελφό μας που έπεσε θύμα κακοποίησης και προτρέπουμε τα Μέσα Ενημέρωσης να αποφεύγουν την υπερπροβολή των λεπτομερειών ανάλογων υποθέσεων καθώς, με αυτό τον τρόπο, τα θύματα υποβάλλονται σε επιπρόσθετη ψυχική δοκιμασία».