Ελλάδα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Σε ποια σημεία υπάρχουν προβλήματα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Σε ποια σημεία υπάρχουν προβλήματα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Αυξημένη η κίνηση σε αρκετά σημεία, αλλά η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί αύριο.

Σε εξέλιξη είναι ήδη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και την τελευταία ώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση σε σημεία των εθνικών οδών.

Παρότι συνήθως η Δευτέρα του Πάσχα είναι η ημέρα που οι περισσότεροι από τους εκδρομείς επιστρέφουν, φέτος τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά καθώς και η αυριανή ημέρα δεν είναι εργάσιμη για αρκετούς, μετά τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Αυτή την ώρα, ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Ακράτα, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κινέτα και στα Μέγαρα.

kinisi_4fa46.png

Επιστροφή εκδρομέων: Καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις σημειώνονται στην κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, προς τη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν από την Κατερίνη οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο και να συνεχίσουν από παράπλευρες οδούς, επειδή παραμένει κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ.

Ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής υπάρχει μποτιλιάρισμα, καθώς η διέλευση των οχημάτων- χωρίς αντίτιμο- γίνεται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Λίγα μέτρα μετά τα διόδια η λωρίδα γίνεται μία και η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας. Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή των εκδρομέων από τη Χαλκιδική, ελαφρώς αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Με αίθριο καιρό κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων

Αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η επιστροφή των εκδρομέων, κάτι που θα γίνει με γενικά αίθριο καιρό.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται αύριο, που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Στα νησιά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 26-28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.