Ελλάδα

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από ισχυρή νεροποντή, προβλήματα στους δρόμους

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από ισχυρή νεροποντή, προβλήματα στους δρόμους Φωτογραφία: YOUTUBE
«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από την ξαφνική βροχή.

Προβλήματα προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η ισχυρή νεροποντή που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές της Πυλαίας, του Χορτιάτη και της Θέρμης.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, στην περιφερειακή οδό και στη Μουδανίων. Προβλήματα υπήρξαν και στην Άνω πόλη και στις κάθετες οδούς προς την παραλία, ενώ και ανατολικά. Στην περιοχή των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πλημμύρισαν δρόμοι αλλά και επαγγελματικοί χώροι.

thessaloniki-kataigida_b4c03.jpg

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία απομάκρυνε ένα άτομο από το σπίτι του που είχε πλημμυρήσει ενώ δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων και μία για κοπή δέντρου. Τα φαινόμενα υποχωρούν σταδιακά αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού καταγράφηκε στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά έπεσαν 57 χιλιοστά βροχής.  Χαρακτηριστικό της ισχύος της βροχόπτωσης, σύμφωνα με το meteo, είναι ότι κατά το διάστημα από 15:00 έως 16:00 έπεσαν 53 χιλιοστά βροχής, τα οποία είναι περίπου το 10% του υετού που δέχεται η Θεσσαλονίκη στο σύνολο του έτους.

Στην εικόνα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης στο νομό Θεσσαλονίκης και σε περιοχές όμορων νομών στις 16:40 της Παρασκευής 28/06 καθώς και οι σταθμοί όπου κατέγραφαν βροχόπτωση.meteo-thessaloniki1_5bc36.jpg

 

THESSALONIKI-KATAIGIDA1_1f4d7.jpg

THESSALONIKI-KATAIGIDA_2_f341e.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=Yz4J39NWEH4}

{https://www.youtube.com/watch?v=Set-N-RgHHk}

{https://www.facebook.com/reel/}