Ελλάδα

Μάτι: Καθολική έφεση στη δικαστική απόφαση

Μάτι: Καθολική έφεση στη δικαστική απόφαση
Έφεση σχεδόν στο σύνολο της δικαστικής απόφασης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, με βάση την οποία καταδικάστηκαν 6 πρόσωπα σε ποινή φυλάκισης από 3 έως 111 χρόνια, η οποία όμως μετατράπηκε σε χρηματική προς 10 ευρώ την ημέρα, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Πλην του τμήματος της απόφασης για τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Νταου Πεντέλης, ο οποιος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ, η οποία δε μπορούσε να ανακληθεί, η Εισαγγελία Αθήνας ζητά τη συνολική επανεξέταση της απόφασης που σόκαρε το πανελλήνιο, ως προς όλα:

Πρόσωπα που αθωώθηκαν, ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες, ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν αλλά και τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική.

Η έφεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών, Σπυριδων Παππα, μετά την παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλινη, αλλά και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Καλλιοπης Βαρδάκη. Αίτηση για άσκηση εισαγγελικης έφεσης είχαν υποβάλει και οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Κατά συνέπεια, η απόφαση θα επανεξεταστεί στο σύνολό της, σε δεύτερο βαθμό και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν.

Και για τους 20 από τους 21 που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η δίκη ενώπιον Εφετείου θα διεξαχθεί από μηδενική βάση.