Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα έχουμε καταιγίδες μέχρι 11/5 (Χάρτης)

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα έχουμε καταιγίδες μέχρι 11/5 (Χάρτης)
Η νέα ανάρτηση Μαρουσάκη για τον καιρό, τις καταιγίδες και τις περιοχές. Δείτε τον χάρτη.

Στις βροχές και τις καταιγίδες των επόμενων ωρών, αναφέρθηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, δίνοντας μάλιστα και σχετικά χάρτη.

Όπως σημειώνει η νέα κακοκαιρία δεν είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένα και αξιόλογα προβλήματα, συμπληρώνοντας ότι «οι βροχές που αυτή φέρει είναι καλοδεχούμενες από κάθε άποψη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρούσακη

«Από τη μια περιμένουμε πως και πως να μας έρθουν κακοκαιρίες να δώσουν τις βροχές που τις έχουμε ανάγκη από κάθε άποψη και από την άλλη όταν αυτές έρχονται γίνεται λόγος για επικίνδυνα φαινόμενα και πλημμύρες.

Η κακοκαιρία αυτή στο σύνολό της δεν είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένα και αξιόλογα προβλήματα και οι βροχές που αυτή φέρει είναι καλοδεχούμενες από κάθε άποψη.

Τώρα το αν πέσουν περισσότερα χιλιοστά σε ορεινούς όγκους ή πολύ τοπικά, αυτό συμβαίνει σε κάθε κακοκαιρία και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη!

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το συνολικό ύψος βροχής μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου αν κάποιος εξαιρέσει περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο και κυρίως τους ορεινούς όγκους που βλέπουν προς το βορειοδυτικό Αιγαίο και που είναι φυσιολογικό για εκείνες τις περιοχές, δεν διακρίνεται κάτι το ασυνήθιστο για κακοκαιρία.

Όμορφο απόγευμα σε όλες και όλους και μακάρι όσο προλαβαίνει ο καιρός να μας δίνει τέτοιες κακοκαιρίες ακόμη κι αν τοπικά δίνει κάτι παραπάνω σε χιλιοστά βροχής. Τα έχουμε ανάγκη!».

Ο χάρτης του Κλέαρχου Μαρουσάκη

KATAIGIDES_MAROUSAKIS_44fe7.jpg