Ελλάδα

Δύο μήνες φυλάκιση σε μεθυσμένη μητέρα στη Θεσσαλονίκη

Δύο μήνες φυλάκιση σε μεθυσμένη μητέρα στη Θεσσαλονίκη Φωτογραφία: EUROKINISSI/AΡΧEIOY/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αρχές επέβαλαν την ποινή στη μεθυσμένη μητέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών επέβαλε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη σε μία 49χρονη μητέρα επειδή ήταν μεθυσμένη στο σπίτι με την 7χρονη κόρη της.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη μητέρα σε συνολική φυλάκιση 15 μηνών για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αποφάσισε να εκτίσει τους δύο πρώτους μήνες της ποινής, ενώ για το υπόλοιπο ορίστηκε τριετής αναστολή.

Η 49χρονη μητέρα κρίθηκε ένοχη και για βία κατά υπαλλήλων, επειδή προέβαλε αντίσταση κατά των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο, ενώ σύμφωνα με την αναφορά τους επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές.

Τις αρχές είχε ενημερώσει ο παππούς της 7χρονης, από την πλευρά του πατέρα της, όταν η ανήλικη τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει από το σπίτι της και να την πάει στην παιδική χαρά. Όταν ο 74χρονος παππούς την πήρε από το σπίτι, η 7χρονη του αποκάλυψε ότι τού τηλεφώνησε γιατί η μητέρα της ήταν πολύ μεθυσμένη και φοβόταν να μείνει μόνη στο σπίτι μαζί της.

Η 7χρονη φέρεται να ανέφερε ακόμα ότι την προηγούμενη εβδομάδα που έμενε μαζί με τη μητέρα της καθώς οι γονείς είναι χωρισμένοι και υπάρχει συνεπιμέλεια,, ήταν η τρίτη φορά που ήταν τόσο μεθυσμένη. «Μόλις η εγγονή μου είδε τη μητέρα της, μού είπε "ωχ παππού, η μαμά θα πέσει από τις σκάλες γιατί είναι πολύ μεθυσμένη"», ανέφερε ο παππούς κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο. Η 7χρονη φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει στον παππού της και στους αστυνομικούς.