Πολιτική

ΔΕΘ 2024: Οι ένστολοι στο δρόμο - «Χορτάσαμε από ψεύτικες υποσχέσεις»

ΔΕΘ 2024: Οι ένστολοι στο δρόμο - «Χορτάσαμε από ψεύτικες υποσχέσεις»
Ηχηρό μήνυμα από τους ένστολους στην κυβέρνηση. Αυτή την ώρα η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί διαδηλώνουν στην Θεσσαλονίκη, δίνοντας το «παρών» στο πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

«Το ενδιαφέρον ενός πρωθυπουργού πρέπει να είναι διαρκές και όχι ευκαιριακό απέναντι σε μια ομάδα εργαζομένων, πόσο μάλλον των ένστολων λειτουργών του κράτους», αναφέρουν οι ένστολοι που βρίσκονται ήδη στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με το thesstoday, οι ίδιοι επεσήμαναν ότι «χόρτασαν από ψεύτικες υποσχέσεις».

Δείτε εικόνες - βίντεο

deth_enstoloi4_19278.jpg

enstoloi1_deth_47232.jpg

deth_enstoloi5_d9551.jpg

Δείτε εικόνα από την πορεία 

{https://www.facebook.com/forest.firefighters/videos/427408213687148}

deth_enstoloi6_ccd6e.jpgdeth_enstoloi7_26736.jpgdeth_enstoloi8_b0532.jpgdeth_enstoloi2_67689.jpgdeth_enstoloi3_bae08.jpg

Οι συγκεντρώσεις του Σαββάτου

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, με τριπλό κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 18:00. Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ απευθύνει μεταξύ άλλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Φαρμακευτικών Επαγγελμάτων.

Λίγο νωρίτερα, στις 17:30, θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. Επίσης, στις 18:00 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«H ακρίβεια που σαρώνει τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων παντού, η πάταξη της αισχροκέρδειας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις κινητοποιήσεις.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, απηύθυνα κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα για ξεσηκωμό και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα για την κατάσταση της ζωής της εργατικής τάξης: με τους τσακισμένους μισθούς και τις συντάξεις, την ακρίβεια και με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις προκλητικές αυξήσεις σε 800 φάρμακα, αυξήσεις που ωφελούν τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τους ασθενείς όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας», υπογράμμισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει και νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, που θα το παρουσιάσει στη ΔΕΘ.

«Τα μέτρα, όσον αφορά τους εργαζόμενους στοχεύουν στη διεύρυνση της φθηνής εργασίας και της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους θα υπάρχουν νέες απαλλαγές και επιδοτήσεις με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους», συμπλήρωσε.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για τα εγκαίνια της ΔΕΘ
Από σήμερα έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι οποίες θα παραμείνουν σε ισχύ έως και το απόγευμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, από τις 15:00 σήμερα έως και τις 20:00 την Κυριακή δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις εξής οδούς:

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και

Γ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

Από τις 06:00 της Παρασκευής έως τις 20:00 της Κυριακής δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στους εξής δρόμους:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου.

Καυτανζόγλου, στο ρεύμα καθόδου.

Το Σάββατο από τις 15:00 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των διαδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ Σεπτεμβρίου.

Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ Σεπτεμβρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Επιπλέον, το Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 20:00 δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Στίλπωνος Κυριακίδη, από τη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη έως τη συμβολή της με την οδό Γ Σεπτεμβρίου.

Λόγω αυτών των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, από τις 15:00 του Σαββάτου έως την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά, από ανατολικά προς δυτικά της Θεσσαλονίκης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.