Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Χειρουργήθηκε το μωρό που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Νέα Σμύρνη: Χειρουργήθηκε το μωρό που δέχθηκε επίθεση από σκύλο Φωτογραφία: UNSPLASH
Ο σκύλος πήδηξε στην κούνια του 11 μηνών μωρού και του επιτέθηκε. Δάγκωσε το παιδί στο κεφάλι.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το 11 μηνών μωρό το οποίο δέχθηκε επίθεση από σκύλο της οικογένειας, στη Νέα Σμύρνη.

Ο ένας από τους δύο μικρόσωμους σκύλους της οικογένειας φαίνεται πως πήδηξε στην κούνια του μωρού και το δάγκωσε. Τη στιγμή της επίθεσης, η μητέρα βρισκόταν στην κουζίνα και άκουσε τις κραυγές του παιδιού της.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Παίδων.

«Τη στιγμή που πήγαμε να ταΐσουμε το μωράκι μας, το σκυλί του επιτέθηκε. Το έχει δαγκώσει γύρω στα 5 εκατ. στο μπροστινό και πίσω μέρος από το κεφαλάκι του. Έκανε χειρουργείο και θα μείνει στο νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega.

Ο σκύλος δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων που μίλησαν στο Mega, οι δύο σκύλοι της οικογένειας δεν είχαν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και ήταν φιλικοί με τους ανθρώπους.

«Μεγάλωσε με τα σκυλιά, τα έχουν χρόνια. Το παιδί έπαιζε με το σκυλί», δήλωσε μία γειτόνισσα.

«Το σκυλάκι είναι μαζί μας περίπου 8 χρόνια. Πλέον το σκυλί θα το πάρει συγγενικό μας πρόσωπο και δεν θα ξαναμείνει στο ίδιο περιβάλλον με το παιδί», δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας του παιδιού.