Ελλάδα

Η στιγμή που μαθητές γυμνασίου τραυματίζονται μέσα σε πλοίο σε σχολική εκδρομή

Η στιγμή που μαθητές γυμνασίου τραυματίζονται μέσα σε πλοίο σε σχολική εκδρομή Φωτογραφία: INTIME/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Η κυλιόμενη σκάλα ξεκίνησε χωρίς προειδοποίηση, καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών.

Βίντεο από το ατύχημα μέσα στο πλοίο όπου τραυματίστηκαν έξι μαθητές από το γυμνάσιο της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ίο  ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές η κυλιόμενη σκάλα ενεργοποιήθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση ενώ δεν υπήρχε κανείς στο σημείο από το πλήρωμα του πλοίου για να καθοδηγήσει τα παιδιά.

«Με πήρε η κόρη μου πανικόβλητη ότι ήταν στις σκάλες του πλοίου και ξαφνικά ξεκίνησε. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι την έπιασε από τα μαλλιά« κατήγγειλε η μητέρα κοριτσιού στον Alpha.

«Δεν υπήρχε κανέναν μέλος του πληρώματος κοντά στη σκάλα για να ενημερώσουν τα παιδιά» καταγγέλλει άλλος γονιός, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν υπήρχε κάποιο κουμπί για να σταματήσει η σκάλα.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε μία 14χρονη η οποία μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ίου ενώ ακόμα 5 μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν από το πλοίο χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο περιστατικό λέγοντας ότι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για το ατύχημα.

«Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μία μαθήτρια είχε υποστεί τραυματισμό στο κλιμακοστάσιο του πλοίου ανέφερε η εταιρεία εκφράζοντας τη λύπη της για το περιστατικό και στέλνοντας ευχές για το υπόλοιπο της εκδρομής των παιδιών.